Translate

Kilka słów o mnie

Kilka Słów o Mnie:
Zakładając tego bloga chciałem pokazać swój punkt widzenia ale przede wszystkim mam gdzie przelać swoje odczucia oraz przemyślenia i taki był początkowy zamysł. Ale stwierdziłem że upublicznienie może komuś się przyda.
Jeśli kogoś uraziło lub nie zgadza się z tym co napisałem nie musi tego czytać, jeśli ktoś trzyma się tego co mu znane i boi się nowego nie będę stał na przeszkodzie ani nie mam zamiaru do niczego namawiać ani przekonywać. Mimo wszystko zapraszam do zapoznania się z tym co napisałem na pewno każdy znajdzie coś dla siebie co może pomoże lub zmieni dotychczasowe postrzeganie.

Wiedza

Większość ludzi mówi ja to wszystko już wiem!! Tak naprawdę nie wystarczy wiedzieć, żeby to miało sens trzeba dążyć do tego i wdrażać to w życie. Bo jak można tyle wiedzieć i przechodzić obok tego wszystkiego tak obojętnie z ignorancją. Mądrość to tak naprawdę nie to co wiesz, ale to co robisz z tym co wiesz

Klienci, macie wybór!

Klienci, macie wybór!

Trójmiasto systematycznie poszerza ofertę restauracyjną z opcjami dań w pełni roślinnymi …wszystko po to, aby takie dania stały się powszechnie dostępne dla wszystkich którzy ograniczają bądź eliminują z diety produkty odzwierzęce.

Vege Bar

w Gdańsku Głównym na ul. Długiej to fajny bar szybkiej szybkiej obsługi. W menu dania wegateriańskie i wegańskie: zup i kremów tu od wyboru do koloru, pyszne tortille z wypasionym nadzieniem – można wziąć do ręki na drogę i zajadać w biegu, jak ja ostatnio kiedy to nakarmiono mnie jeszcze dosłownie przed samym zamknięciem …kotletów roślinnych bezlik, a ciast różne kombinacje – witariańskie także.
 wege bar

Tokyo Sushi Bar

elegancki bar sushi nieopodal centrum Gdyni. Opcje wegańskie są oznaczone w karcie. Wszystkie dnia, które mają w nazwie Vege są wegańskie – w tym na przykład zestaw obiadowy Vege. Wnowościach są ‘californiamaki’ z tykwą, awokado, marynowaną rzepą i czarnym sezamem oraz nigiri z awokado lub nigiri z oshinko i hosomaki do wyboru z tykwą/ marynowaną rzepą/ ogórkiem lub awokado.
tokyo sushi bar

Mono Kichen

w designerskiej przestrzeni serwuje się tu w zasadzie każdego dnia inne dania i zawsze jest opcja wegańska składająca się z przystawki bądź zupy i dania głównego. Oto propozycje: crostini z grzybami, świeżą pietruszką oraz risotto z zielonym groszkiem, suszonymi pomidorami i karczochami; minestrone oraz zapiekany bakłażan z ryżem i warzywami (salsa pomidorowa); zupa grzybowa oraz makaron z tofu w zielonym curry; krem z dyni aromatyzowany mango oraz kotlety z buraka z sałatką z rukoli, pomidorków cherry, topinamburu i prażonego słonecznika …dalej już nie dam rady wymieniać bo strasznie zgłodniałam.
MONO K

Feed My Soul

Gdyńskie bistro wegetariańsko/wegańskie w centrum miasta, zaprasza na ‘odżywianie się’ roślinnymi daniami: między innymi kanapki ze smalcem z fasoli, potrawka z warzyw na wzór hinduski z ryżem, pszenne placki, bezglutenowe naleśniki z niepalonej kaszy gryczanej z farszem z soczewicy i cebuli bądź z ziemniakami i suszonymi pomidorami, czy też ze szpinakiem i marchewką, albo burgery gryczane ze śliwką czy jaglane w stylu chińskim lub z cieciorki na wzór hinduski ;) Sosy przygotowywane są na miejscu; jest wegański sos pomidory, domowej roboty “wega” majonez oraz sos ze słodkim chili.
 feed my soul 3
źródło: http://www.otwarteklatki.pl/klienci-macie-wybor/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz