Klienci, macie wybór!
Trójmiasto systematycznie poszerza ofertę restauracyjną z opcjami dań w pełni roślinnymi …wszystko po to, aby takie dania stały się powszechnie dostępne dla wszystkich którzy ograniczają bądź eliminują z diety produkty odzwierzęce.
Vege Bar
w Gdańsku Głównym na ul. Długiej to fajny bar szybkiej szybkiej obsługi. W menu dania wegateriańskie i wegańskie: zup i kremów tu od wyboru do koloru, pyszne tortille z wypasionym nadzieniem – można wziąć do ręki na drogę i zajadać w biegu, jak ja ostatnio kiedy to nakarmiono mnie jeszcze dosłownie przed samym zamknięciem …kotletów roślinnych bezlik, a ciast różne kombinacje – witariańskie także.
Tokyo Sushi Bar
elegancki bar sushi nieopodal centrum Gdyni. Opcje wegańskie są oznaczone w karcie. Wszystkie dnia, które mają w nazwie Vege są wegańskie – w tym na przykład zestaw obiadowy Vege. Wnowościach są ‘californiamaki’ z tykwą, awokado, marynowaną rzepą i czarnym sezamem oraz nigiri z awokado lub nigiri z oshinko i hosomaki do wyboru z tykwą/ marynowaną rzepą/ ogórkiem lub awokado.
Mono Kichen
w designerskiej przestrzeni serwuje się tu w zasadzie każdego dnia inne dania i zawsze jest opcja wegańska składająca się z przystawki bądź zupy i dania głównego. Oto propozycje: crostini z grzybami, świeżą pietruszką oraz risotto z zielonym groszkiem, suszonymi pomidorami i karczochami; minestrone oraz zapiekany bakłażan z ryżem i warzywami (salsa pomidorowa); zupa grzybowa oraz makaron z tofu w zielonym curry; krem z dyni aromatyzowany mango oraz kotlety z buraka z sałatką z rukoli, pomidorków cherry, topinamburu i prażonego słonecznika …dalej już nie dam rady wymieniać bo strasznie zgłodniałam.
Feed My Soul
Gdyńskie bistro wegetariańsko/wegańskie w centrum miasta, zaprasza na ‘odżywianie się’ roślinnymi daniami: między innymi kanapki ze smalcem z fasoli, potrawka z warzyw na wzór hinduski z ryżem, pszenne placki, bezglutenowe naleśniki z niepalonej kaszy gryczanej z farszem z soczewicy i cebuli bądź z ziemniakami i suszonymi pomidorami, czy też ze szpinakiem i marchewką, albo burgery gryczane ze śliwką czy jaglane w stylu chińskim lub z cieciorki na wzór hinduski Sosy przygotowywane są na miejscu; jest wegański sos pomidory, domowej roboty “wega” majonez oraz sos ze słodkim chili.
źródło: http://www.otwarteklatki.pl/klienci-macie-wybor/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz